Δύο σε ένα παγκάκι

Κοινωνικό
από 2/12/2017 έως 10/12/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Δύο σε ένα παγκάκι - Θέατρο: Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Σύντομη περιγραφή

Ο συγγραφέας παρουσιάζει στο έργο αυτό το δράμα δύο ανθρώπων που ενώ απαιτούν πολύ λίγα από την ζωή -την ανθρώπινη ευτυχία, την θαλπωρή, την κατανόηση- στην πορεία διαπιστώνουν πόσο δύσκολο είναι να τα κατακτήσουν.

Αναλυτική περιγραφή

Η ΤΕΧΝΗ ΑRT ΠΑΤΜΟΣ παρουσιάζει το αριστούργημα του Αλεξάντερ Γκέλμαν «ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΑΚΙ» για 3 μόνο παραστάσεις στις 2, 9 και 10 Δεκεμβρίου στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα.

Το έργο διαδραματίζεται σε ένα πάρκο της πόλης και ξεκινά από αυτή τη μυστηριώδη και μαγευτική ώρα του καλοκαιρινού δειλινού, όπου -όπως λέει ο ποιητής- η ημέρα σβήνει και η νύχτα γεννιέται. Τότε ακριβώς είναι που συναντώνται στην πόλη Εκείνη και Εκείνος. Με μιά πρώτη ματιά αυτή η γνωριμία φαίνεται ν' ανήκει σ' εκείνες που αρχίζουν την νύχτα και τελείωνουν το επόμενο πρωί. Στην περίπτωση αυτή όμως τα πράγματα είναι πιό πολύπλοκα. Αυτός είναι παντρεμένος και αυτή χωρισμένη. Και οι δύο είναι μόνοι...

"Μιά συναισθηματική περιπέτεια, μιά συνεχής ταλάντευση μεταξύ χαράς και απογοήτευσης, ελπίδας και φόβου, αγάπης και μίσους, εμπιστοσύνης και απογοήτευσης, αλήθειας και ψέματος βιώνουν οι Δύο σε Ένα Παγκάκι". (Gelman)

Όταν νομίσει ο θεατής ότι έχει κατανοήσει τους 2 ήρωες, ο συγγραφέας τον εκλήσσει με μιά νέα πλευρά των χαρακτήρων αυτού του τόσο σπάνιου, αλλά και φυσιολογικού ζευγαριού.

Το θεατρικό αυτό έργο έχει σημειώσει παγκόσμια επιτυχία. Χαρακτηρίζεται από την άρτια δομή του και τις συνεχείς εναλλαγές κωμικών, δραματικών και λυρικών στοιχείων. Μέχρι το τέλος κρατά σε αγωνία τον θεατή και τον εκπλήσσει με τις νέες τροπές μιάς ιστορίας που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Ηθοποιοί

Λία Αβαρέτου
Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος
Μαρία-Σώζα Θεοδοσίου
Χριστοδούλη Σκεμπέ
Μίνα Κορδαλή
Μαρία Παπακωνσταντίνου
Σαράντης Γιαμαίος

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μπάρμπαρα Χόφμαν, Τίλ Στερτσενμπαχ
Μετάφραση - Προσαρμογή: Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος, Λία Αβαρέτου, Μπάρμπαρα Χόφμαν
Copyright: SOPE
Βοηθοί: Ευαγγελία Βαλσαμά, Μαρία Παπακωνσταντίνου
Σκηνικά: Μίνα Κορδαλή
Κοστούμια: Αναστασία Τσοπάνογλου
Ήχος: Μηνάς Εμμανουήλ
Σχεδιασμός παγκακιού: Κώστας Ματθαίος, Κατασκευή: Γιώργος Καμίτσης
Κατασκευή σκηνικών: Patmostimes-pixels
Ιδιαίτερες ευχαριστίες: ORDINO, BLUE STAR
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Στοιχεία θεάτρου

Μεγ. Αλεξάνδρου 125
Κεραμεικός
Τηλ. 210 3411651

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.2
Facebook: 4.7