Δυο γυναίκες χορεύουν

Δράμα
ΠΡΟΣΕΧΩΣ από 9/12 έως 21/4

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Δυο γυναίκες χορεύουν

Σύντομη περιγραφή

«Δυο γυναίκες χορεύουν» στο θέατρο Μεταξουργείο. Δύο γυναίκες διαφορετικές μεταξύ τους. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με πάθος για τα κόμικς και μια νεότερη που τη φροντίζει. Δύο γυναίκες που ανταμώνουν, συμβιώνουν κάτω από την ίδια στέγη για κάποιες μέρες, ξεδιπλώνουν η μία στην άλλη τις επιθυμίες τους, τους φόβους τους, και οδηγούνται στη μοιραία απόφαση. Αφού δεν μπορούν να έχουν τη ζωή που θέλουν, θα πάψουν τουλάχιστον να την εξευτελίζουν... Και χορεύουν μαζί τον τελευταίο χορό (από το βιβλίο).

Αναλυτική περιγραφή

Το έργο «Δυο γυναίκες χορεύουν», του Καταλανού συγγραφέα Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ, που θεωρείται απ’ τους κορυφαίους της σύγχρονης ισπανικής θεατρικής γραφής, θα ανεβάσει για τη θεατρική περίοδο 2018-2019, το Θέατρο «Μεταξουργείο».
Η παράσταση γνώρισε μεγάλη επιτυχία κι έχει παιχτεί σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες της Ευρώπης.
Στο έργο, το χιούμορ και η συγκίνηση να εναλλάσσονται γοργά. Δύο γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, ηλικία, μνήμες, επιθυμίες, με μόνο κοινό τη μοναξιά τους, ενώνουν τις ζωές τους και χορεύουν μαζί... τον τελευταίο χορό.

Ηθοποιοί

Άννα Βαγενά
Γιασεμί Κηλαηδόνη

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ
Μετάφραση: Μεταφραστική ομάδα “Els De Paros” (Μαρία Χατζηεμμανούηλ, Δημήτριος Ψαρράς, Ιωάννης Μαντάς, Αλέξανδρος Μπαβέας)
Σκηνοθεσία: Nebojsa Bradic
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Γενική είσοδος: 18ευρώ, 15ευρώ (Δευτέρα)
  • Φοιτητικό, Ανέργων, 65+ ετών, Πολυτέκνων: 12 ευρώ
  • Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

Στοιχεία θεάτρου

Ακαδήμου 14
Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5234382

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.6
Facebook: 4.8