Δόνα Γη και Δον Αστέρης

Παιδικό Παραμύθι
από 8/10/2017 έως 31/1/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Δόνα Γη και Δον Αστέρης - Θέατρο: Σταθμός

Σύντομη περιγραφή

Το παραμύθι έχει δώσει σημασία στο συγκινησιακό τομέα και στη παιδαγωγική του βιώματος. Δοσμένο με βιωματικό, διαδραστικό, αφηγηματικό και μουσικό τρόπο, συνδυάζει τη ψυχαγωγία με την παιδαγωγία, καλλιεργώντας τη φαντασία και την δημιουργικότητα μικρών και μεγάλων.

Αναλυτική περιγραφή

Ο Δον Αστέρης, ο ιππότης του ουρανού που έχει μια κούνια στο φεγγάρι και η Δόνα Γη, η κόρη της γης που έχει μια κούνια κάτω από μια μυγδαλιά, ονειρεύονται μια χρυσή σκάλα για να ανταμώσουν στον ορίζοντα. Ξεσπάνε κίνδυνοι, πόλεμοι, φωτιές. Άραγε θα κατορθώσουν όλα τα αστέρια του ουρανού κι όλα τα ζώα, φυτά και πουλιά της γης να σωθούν και να βοηθήσουν τη Δόνα Γη και τον Δον Αστέρη να σμίξουν στον ορίζοντα;

Η απάντηση στη παράσταση…

Η Δόνα Γη και ο Δον Αστέρης ταξιδεύουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων, μέσα από τον πλούσιο κόσμο των ονείρων και των συναισθημάτων κάθε Κυριακή στις 11:00.

-----------------------------------

Ο Δον Αστέρης και η Δόνα Γη, ένα παιδαγωγικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους από το βραβευμένο συγγραφέα Θανάση Σάλτα, όπου παραμύθια του (όπως "Το περιβόλι της χαράς και της λύπης") διδάσκονται και δραματοποιούνται σε όλα τα σχολεία από το Βιωματικό Σχολείο, με την έγκριση του υπουργείου παιδείας.

Ένα λογοτεχνικό παραμύθι με πλούσιο λεξιλόγιο, φανταστικές εικόνες, σύμβολα, μεταφορές, σημαντικές έννοιες και διδάγματα για παιδιά, που του προσδίδουν μοναδική παιδαγωγική και μορφωτική αξία, μέσα από τους μηχανισμούς ταύτισης των παιδιών με τους κεντρικούς ήρωες.

Ηθοποιοί

Νεκτάριος Παπαλεξίου
Μαριάννα Κουκουτσάκη
Ιωάννα Μαστοράκη

Συντελεστές

Κείμενο - Στίχοι: Θανάσης Σάλτας
Μουσική: Πηγή Λυκούδη
Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μαστοράκη
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θανάσης Σάλτας
Σκηνικά: Γιάννης Χωριατέλλης
Κουστούμια: Θίασος Πορεία
Επιμέλεια αφίσας - Φωτογραφίες - Τρέιλερ: Παναγιώτης Χριστοφιλέας
Παραγωγή: Θίασος Πορεία
Ηχογράφηση: Studio Clock
Αφήγηση: Ισίδωρος Σταμούλης, Μάνια Βλαχογιάννη
Συμμετέχει η Γεωργία Αγγέλου στο τραγούδι Τανγκό των φλαμίνγκο

Στοιχεία θεάτρου

Βίκτωρος Ουγκώ 55
Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5230267