Crush

Μονόλογος Μουσικοθεατρικό
από 15/12/2017 έως 23/2/2018
  (3,0 / 5,0) από 1 κριτική
Agi  
13 Ιανουαρίου 2018
Το μουσικο κομματι της παραστασης
ηταν εξαισιο. Φοβερες ερμηνειες
μουσικων κομματιων με
ανεβοκατεβασματα φωνης και
υπεροχη μουσικη. Επισκιαζε το
θεατρικο μερος, το οποιο ηταν για
ενα πολυ ιδιαιτερο ατομο και τη
δυσκολη ζωη του..
Η αποχρωση της φωνης στο θεατρικο κομματι.
Παράσταση: Crush - Θέατρο: Αργώ

Αναλυτική περιγραφή

Η πιο «διάσημη γυναίκα με τα μούσια» των τσίρκων των ΗΠΑ το 1930, ξυπνά στο Μεταξουργείο της σημερινής Αθήνας.

Προσπαθεί να βρει την ταυτότητά της, ανακινώντας με θάρρος και ειλικρίνεια, τις μνήμες της πάνω στα πλήκτρα ενός πιάνου, γιατί απλά… “nobody puts baby in the corner!”

Οι πτυχές της πολυτάραχης και συναρπαστικής ζωής ενός φρικιού που έζησε και στις αρχές του προηγούμενου αιώνα(!) ξεδιπλώνονται με ευαισθησία από τις 15 Δεκεμβρίου 2017 κάθε Παρασκευή στις 23:50 και Τετάρτη στις 21:15 στο Small Argo full of Art, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο.

Το Crush μπορεί να είναι η αυτοβιογραφία μιας “wonder woman” που σπάει τον περιορισμό της γραμμικότητας του χρόνου των κοινών θνητών, και γεφυρώνοντας το χτες με το σήμερα, θα τρέξει σε όποια διάσταση του χωροχρόνου βρίσκεται κρυμμένος ο «έρωτάς της», γιατί μπορεί. Για αυτή τη γυναίκα με τα μούσια, όμως, Crush είναι και η δύναμη να κάνει reset, να ξεκινά από την αρχή, να ψάχνει την αλήθεια, να μαγεύει το κοινό, να εξομολογείται, να πέφτει… γιατί κανείς δεν είναι τέλειος.

Τη σύλληψη, το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Nopubitco. Το δίδυμο των Nopubitco (Χρήστος Καρανάτσης και Andrea Lotta Γιαννακοπούλου) εμπνεύσθηκε το όνομά του από τη θρυλική φράση του Πάτρικ Σουέιζι «Nobody puts baby in the corner» (Dirty Dancing, 1987). Πρωτοσυναντήθηκαν σε ένα διαδικτυακό forum δραματουργίας ψάχνοντας πληροφορίες για τα «freak shows» των ΗΠΑ, ενώ συνέχισαν την επικοινωνία τους τηλεφωνικά και μέσω email (ζούνε στις ΗΠΑ και την Ελλάδα) εξερευνώντας πιθανούς τρόπους διαχείρισης των ιδεών τους και των στοιχείων που είχαν συλλέξει.

Ξεκινώντας από τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο κατέληξαν στο θέατρο, ένα χώρο οικείο και για τους δυο, λόγω των σπουδών τους και της ενασχόλησής τους με την περφόρμανς και τη σκηνοθεσία. Στόχος τους είναι να συνεχίσουν να εξερευνούν παραστατικά ιστορίες που τους κινητοποιούν και τους εμπνέουν.

Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Andrea Lotta Γιαννακοπούλου, Χρήστος Καρανάτσης (nopubitco)
Σύμβουλος δραματουργίας - Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Μαρία Πισκοπάνη
Σύμβουλος σε θέματα ήχου - Επεξεργασία ηχητικών εφέ: Θεοδόσης Κουτρούλης
Σχεδιασμός φωτισμών: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Σκηνικά - Κοστούμια: nopubitco & friends
Κατασκευή κοστουμιού: Ρούλα Μελετίου (e-paramana)
Ερμηνεία: Lady Saligia
Φωτογραφίες - Video Trailer: Γιάννης Βολιώτης - Volition Pictures
Επικοινωνία & Marketing: Άρης Σομπότης - Playwalk
Curator: Χρύσα Καψούλη

Video

Στοιχεία θεάτρου

Ελευσινίων 15
Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5201684-5