Αθανασία

Κοινωνικό Δράμα
από 8/1/2018 έως 13/3/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Αθανασία - Θέατρο: Ιλίσια Βολανάκης

Σύντομη περιγραφή

Ένα καυτό ζήτημα των τελευταίων δεκαετιών στον δυτικό κόσμο, η ευθανασία, δίνει την αφορμή για προβληματισμό και αναθεώρηση προτεραιοτήτων που θέτει ο σύγχρονος άνθρωπος. Ελέγχουμε τη ζωή μας; Ορίζουμε τον χρόνο μας επάνω στη γη; Είμαστε προετοιμασμένοι για να κλείσουμε τον διακόπτη; Μπορούμε να παραβούμε τον νόμο για να βοηθήσουμε έναν αγαπημένο μας άνθρωπο;

Αναλυτική περιγραφή

Το μέγιστο θέμα της ευθανασίας θέτει η παράσταση "Αθανασία'' που κάνει νέο ξεκίνημα στο θέατρο Ιλίσια Βολανάκης από τις 08 Ιανουαρίου 2018.

Στην τρίτη του θεατρική δουλειά ο κινηματογραφικός σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας, παρουσιάζει την ''Αθανασία,'' ένα δικό του κείμενο που αποκτά επί σκηνής τη μορφή τρισδιάστατης κινηματογραφικής αφήγησης.

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στο ρόλο της Όλιας, μιας γυναίκας που βλέπουμε τη ζωή της να ξετυλίγεται από την παιδική της ηλικία για να φτάσει νεαρή, ώριμη γυναίκα στις μεγάλες απώλειες.

Όλα όσα θεωρεί δεδομένα και ελεγχόμενα θα αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη όταν ένα τροχαίο την καθηλώνει στην αναπηρική καρέκλα.

Καθηλωτική και συνάμα εύθραυστη η Όλια του Χρήστου Δήμα δίνει την ευκαιρία στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους να αξιοποιήσει κάθε πτυχή της ερμηνευτικής της δυνατότητας.

Ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο όπου συνυπάρχουν η συγκίνηση, το χιούμορ, ο θυμός, η οδύνη και η λύτρωση.

Ηθοποιοί

Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους
Έλενα Χαραλαμπούδη
Νίκος Βαρδάκας

Συντελεστές

Κείμενο - Βίντεο - Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Διευθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου 
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης 
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Κίνηση: Pauline Huguet
Κοστούμια: Νινέττα Ζαχαροπούλου
Παραγωγή: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου, Κωστής Ξενόπουλος

Στοιχεία θεάτρου

Παπαδιαμαντοπούλου 4
Ιλίσια
Τηλ. 210 7223010

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.3
Facebook: 4.7