Ασκητική

από 28/9/2017 έως 28/9/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Ασκητική - Θέατρο: Ωδείο Ηρώδου Αττικού - Ηρώδειο

Αναλυτική περιγραφή

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, «ΑΣΚΗΤΙΚΗ που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές έρχεται για μία και μοναδική παράσταση, στον εμβληματικό χώρο του «Ωδείου Ηρώδου Αττικού», Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 21:00, στο πλαίσιο της 60ης επετείου - Έτος Ν. Καζαντζάκη 2017, με την υποστήριξη των Εκδόσεων Καζαντζάκη & του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο Πάνος Αγγελόπουλος παρουσιάζει την «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» το μέγα φιλοσοφικό αυτό έργο του Νίκου Καζαντζάκη επιχειρώντας για άλλη μία φορά, νέα πρωτοποριακή θεατρική προσέγγιση συνδυαζοντας video art με νέες θεατρικές μεθόδους.

Το φιλοσοφικό αυτό έργο που ο ίδιος θεωρούσε ως «το σπόρο απ’ όπου βλάστησε όλο το έργο του», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενά του συγγραφέα, μέσα από το οποίο προσπαθεί να εκφράσει τα μεταφυσικά του πιστεύω. Μιλάει για τη μάχη του ανθρώπου με τις δυνάμεις της υλικής, πνευματικής και ηθικής φθοράς και την ανάδειξη εκείνων των ικανοτήτων και αρετών που τον ωθούν να μάχεται, να δημιουργεί και να ελπίζει..

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος, αναφέρει ότι η «Ασκητική» αποδεικνύεται ένα προφητικό έργο της εποχής μας, που μας παροτρύνει να σιωπήσουμε ώστε να αφήσουμε τον αληθινό εσωτερικό κόσμο μας, να ακουστεί, ενώ παράλληλα μας εξοικειώνει με τις μεγάλες αγωνίες, που μας οδηγούν στα λυτρωτικά συλλογικά οράματα. Μέσα από αυτό το φιλοσοφικό έργο, εκείνο που αναζητάς είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή, βρίσκεις το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία.

Ηθοποιοί

Νικήτας Τσακίρογλου
Κατερίνα Διδασκάλου
Tάσος Νούσιας
Μαρία Κίτσιου
Άγγελος Θεοφίλου
Μιχαέλα Κυβεντίδου
Μιχαήλ Γιαννικάκης

Συντελεστές

Θεατρική προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Σκηνικά: Mάιρα Βαζαίου
Κοστούμια: Λευκή Δεριζιώτη
Κίνηση: Έρση Πήττα
Μάσκες: Γιάννης Ζημιανίτης
Με την υποστήριξη: των Εκδόσεων ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ & του ιδρύματος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων
Παραγωγή: Πολιτιστικός Οργανισμός Sound & Picture theatre production
Συμμετέχει ομάδα 16 ηθοποιών -χορού- και ενόργανο σύνολο

Video

Στοιχεία θεάτρου

Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Ακρόπολη
Τηλ. 210 3241807