Αρμίδα,… Πλέμε σέ μιά θάλασσα γιομάτη μέ λογῆς παράξενα φυτά, …

Χοροθέατρο
από 27/5/2017 έως 28/5/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Αρμίδα,… Πλέμε σέ μιά θάλασσα γιομάτη μέ λογῆς παράξενα φυτά, … - Θέατρο: Αργώ

Αναλυτική περιγραφή

Χορόδραμα βασισμένο σε μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία.

Η ομάδα χορού «7ο Βήμα» χορογραφεί 18 ποιήματα του Καββαδία από τις συλλογές Πούσι, Μαραμπού και Τραβέρσο, όπως αυτά έχουν μελοποιηθεί από τους Μαρίζα Κωχ, Θάνο Μικρούτσικο, Michael Montanaro, Χάρη Παπαδόπουλο και Γιάννη Σπανό.

Με όχημα την καινούρια της παράσταση, η ομάδα χορού «7ο Βήμα» επιχειρεί να γεμίσει την καρδιά και το μυαλό μας με εικόνες. Και να μας ταξιδέψει. Μακριά, πολύ μακριά. Έξω από την καθημερινότητα, κάτω από το φεγγάρι, ανάμεσα στα κύματα, ενάντια στον άνεμο κατά την καταιγίδα. Εκεί όπου εναλλάσσονται σκηνές που συνθέτουν τον κόσμο των μακρινών περιπλανήσεων. Που εισάγουν το άγνωστο, προσεγγίζουν το εξωτικό, διαλέγουν τον κίνδυνο και προβλέπουν το ναυάγιο. Που αντιρροπούν τον χρόνο, αμφιταλαντεύονται, μετατοπίζουν την επιστροφή και ξάφνου γυρίζουν ξανά στην περιδίνηση. Που αποφεύγουν τη συνήθεια, υποτάσσονται στη μοίρα και υπερασπίζονται με σθένος το όνειρο. Στον κόσμο που με τις λέξεις του «γέννησε» ο Καββαδίας καταφέρνοντας μοναδικά να σκίσει τελικά τις θολές γραμμές των οριζόντων, μεταφέροντας και τις επόμενες γενιές στις «μακρυσμένες θάλασσες».

Συντελεστές

Χορογραφίες: Καλλιόπη Ιωαννίδου
Χορεύουν: Καλλιόπη Ιωαννίδου, Μαρία Παπακωνσταντίνου, Νεφέλη Σιούφα, Δάφνη Σταθάτου, Μαρία Τσιγγίστρα, Φίλιππος Ψυχογιός

Στοιχεία θεάτρου

Ελευσινίων 15
Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5201684-5