Αρετή

Κοινωνικό
από 5/10/2018 έως 23/11/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Αρετή - Θέατρο: Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Σύντομη περιγραφή

Αρετή στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Μία παράσταση για το ανεκπλήρωτο... Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, σε πρόσωπα και αληθινές ιστορίες που διαδραματίστηκαν από την περίοδο του εμφυλίου μέχρι σήμερα. Κεντρικός χαρακτήρας είναι ένας άντρας που γεννήθηκε στην Κρήτη και αφιέρωσε την ζωή του στον αγώνα για ένα πιο δίκαιο κόσμο αναζητώντας την βαθύτερη έννοια της αρετής.

Αναλυτική περιγραφή

Είναι η ιστορία δύο ανθρώπων, του Αριστείδη και της Αρετής που συναντήθηκαν μέσω της απουσίας. “Πιαστήκαν από τα μάτια” και μοιράστηκαν έναν έρωτα. Ταυτόχρονα όμως μοίραζαν τις ζωές τους σε μέρη, ανθρώπους και αγώνες.

Υπόγεια τα συναισθήματά τους, βαθιά σαν τα υπόγεια των σπιτιών που άλλοτε κρύβεσαι και άλλοτε τα εξερευνείς, τα ψαχουλεύεις.

Υπόγεια κάτω από τη γη με αντικείμενα χρήσιμα - άχρηστα που όμως δεν πετάς αλλά αποθηκεύεις, όπως τις αναμνήσεις, τις ιστορίες, τις ζωές των ανθρώπων.

“Οι πεθαμένοι είναι πάντα περισσότεροι από τους ζωντανούς. Πόσοι ήρθαν στη ζωή για να πάνε τον κόσμο λίγο πιο πέρα και φύγανε αθόρυβα..”

Ηθοποιοί

Αργυρώ Ταμβάκου
Χρήστος Καπενής

Συντελεστές

Κείμενο: Παντελής Κυραμαργιός & Λίνα Ζαμπετάκη
Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία - Ερμηνεία: Αργυρώ Ταμβάκου & Χρήστος Καπενής
Ενδυματολογία - Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Μουσική: Παντελής Κυραμαργιός
Κινησιολογία: Πετρίνα Γιαννάκου
Σχεδιασμός φωτισμών: Παναγιώτης Λαμπής
Φωτογραφίες: Φώτης Γ. Πλέγας
Styling: Μαρία Πάπου

Στοιχεία θεάτρου

Κύπρου 91Α
Κυψέλη
Τηλ. 213 0040496, 694 5348445