Από το υπόγειο στην ταράτσα

Δράμα
από 8/6/2017 έως 9/6/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Από το υπόγειο στην ταράτσα - Θέατρο: Πειραιώς 260

Αναλυτική περιγραφή

Μια συγκλονιστική παράσταση – «γροθιά» από το Ιράν στην Αθήνα. Η Ιρανή Αφσανέχ Μαχιάν σκηνοθετεί μια δυνατή και γεμάτη μηνύματα παράσταση θεάτρου-ντοκουμέντο της Μαχίν Σαντρί, το οποίο αφηγείται την πραγματική ιστορία των «Yellow Dogs», ενός undergrουnd ροκ συγκροτήματος από την Τεχεράνη.

Αναζητώντας την τύχη τους μακριά από τα ασφυκτικά πλαίσια ζωής και δημιουργίας στο Ιράν, τα μέλη του συγκροτήματος μεταναστεύουν στη Νέα Υόρκη, όπου τους περιμένουν η αναγνώριση, αλλά και ένα τραγικό αναπάντεχο τέλος. Το 2013, πάνω σε μία κρίση, ένα από τα μέλη του συγκροτήματος δολοφονεί τρία και τραυματίζει ένα από τα υπόλοιπα μέλη. Κατόπιν αυτοκτονεί.

Το βραβευμένο έργο, που έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές, δομείται σε τέσσερις μονολόγους, που μπλέκονται μεταξύ τους: από την αδελφή του δολοφόνου, τον μοναδικό επιζώντα, την κοπέλα του ντράμερ και έναν παλιό φίλο. Ο κάθε μονόλογος αποκαλύπτει και μια διαφορετική πτυχή της σύγχρονης ζωής στο Ιράν: καταπίεση, μετανάστευση, μουσική, ναρκωτικά. Η παράσταση μας ταξιδεύει από ένα υπόγειο της Τεχεράνης σε μια ταράτσα του Μπρούκλιν, σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα την εμπειρία του να είναι κανείς μετανάστης.

Ηθοποιοί

Saeed Zarei
Nasrin Derakhshanzadeh
Mehran Shoja
Ilkay Bilgiç

Συντελεστές

Συγγραφέας: Μαχίν Σαντρί
Σκηνοθεσία: Αφσανέχ Μαχιάν
Σκηνικά - Κοστούμια - Φωτισμοί: Manouchehr Shoja
Μουσική - Ήχος: Mohammad Reza Jadidi
Μπάσο: Mohammad Ali Nasri
Φωνητικά: Kiana Hajitaleb
Βοηθός σκηνοθέτιδος: Mohammad Zaman Vafajooie
Διεθνής διεύθυνση παραγωγής: Mohsen Abolhassani
Διεθνείς υποθέσεις: Maryam Karroubi

Στοιχεία θεάτρου

Πειραιώς 260
Ταύρος
Τηλ. 210 9282900