Αντριάνα

Μονόλογος
από 7/1/2019 έως 25/2/2019
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Αντριάνα - Θέατρο: Από Κοινού

Σύντομη περιγραφή

Ο θεατρικός μονόλογος «Αντριάνα» ένας  από τους καλύτερους που έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια, κατά γενική ομολογία, παρουσιάζεται στο Από Κοινού Θέατρο. 15 τηλεφωνήματα που κάνει μία γυναίκα σε διάφορα πρόσωπα με αφορμή μια ερωτική απιστία της αδελφής της...

Αναλυτική περιγραφή

Το κείμενο έγραψε και σκηνοθέτησε ο ιδρυτής της Στοάς Θανάσης Παπαγεωργίου και αποτέλεσε ένα προσωπικό ερμηνευτικό επίτευγμα για την Εύα Καμινάρη, όταν παίχτηκε στο θέατρο του Ζωγράφου.

Η «Αντριάνα» πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013 σαν ένα τμήμα της τριλογίας «Με όλο μου το είναι» που παρουσίασε η Στοά στην περίοδο 2012-13 και απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές τόσο ως έργο όσο και ως ερμηνεία.

Ο μονόλογος αποτελείται από 15 τηλεφωνήματα που κάνει μία γυναίκα σε διάφορα πρόσωπα με αφορμή μια ερωτική απιστία της αδελφής της. Προσπαθώντας, ως η λογική και ώριμη γυναίκα της οικογένειας, να βοηθήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων του αντρόγυνου, ξεδιπλώνεται το δράμα που κρύβει η ίδια έχοντας υποστεί μια βάρβαρη προδοσία από τον άνθρωπο που λάτρεψε στη ζωή της, αυτή την αδελφή.

Μια γυναίκα, μόνη στη σκηνή, παρέα μόνο με τις εφιαλτικές αναμνήσεις της, με το ένα χέρι σιδερώνει τραπεζομάντηλα εστιατορίων και με το άλλο κρατάει το ακουστικό του τηλεφώνου, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην κόλαση της μνήμης της και στην ενοχική εξάρτηση της.

Μια πασίγνωστη κατάσταση για πολλές γυναίκες που τους φορτώθηκε στην πλάτη η ευθύνη του λογικού και υπομονετικού ανθρώπου, από τον οποίο η κλασική ελληνική οικογένεια περιμένει την επίλυση των προβλημάτων της, που αδυνατεί να λύσει η ίδια.

Ηθοποιοί

Εύα Καμινάρη

Συντελεστές

Συγγραφέας - Σκηνοθεσία: ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Σκηνικό - Κοστούμι: ΛΕΑ ΚΟΥΣΗ

Στοιχεία θεάτρου

Ευπατριδών 4
Γκάζι
Τηλ. 211 4057249