«ΑΝΤΙ-γόνη» the parody

Κωμωδία
από 16/10/2017 έως 26/2/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: «ΑΝΤΙ-γόνη» the parody - Θέατρο: Χυτήριο

Σύντομη περιγραφή

Μία σύγχρονη κωμωδία, όπου ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου, δημιούργησε ένα νέο πρωτότυπο κείμενο βασισμένο πλήρως στο μύθο της Αντιγόνης, που στόχο του έχει την ψυχαγωγία του κοινού. Μέσα από διακωμώδηση θίγονται οι αξίες του κλασικού μύθου όπως αυτή της οικογένειας, η σχέση του ανθρώπου με την εξουσία, αλλά και τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα του τότε και του σήμερα. Μία νέα Αντιγόνη, πλήρως επικαιροποιημένη και απενοχοποιημένη δίνοντας μία άλλη εκδοχή ολοκλήρωσης του μύθου, στα πλαίσια πάντα της παρωδίας.

Αναλυτική περιγραφή

Η Εταιρία Θεάτρου W.T.F - ACT, για τη θεατρική σεζόν 2017-2018 θα παρουσιάσει στο Θέατρο Χυτήριο, την παράσταση «ΑΝΤΙ-γόνη». Πρόκειται για παρωδία της γνωστής τραγωδίας του Σοφοκλή, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Θοδωρή Κατσαρού και σε παραγωγή “4 o’ clock Group”.

Η νέα φιλόδοξη παραγωγή που θα στεγάζεται από τα μέσα Οκτωβρίου στο Θέατρο Χυτήριο-Σημείο Πολιτισμού, απαρτίζεται από επτά ηθοποιούς επί σκηνής, και πρόκειται για μία παράσταση γεμάτη γέλιο, τραγούδι και χορό!

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Πόσο Αντίφα θα μπορούσε να είναι η Αντιγόνη; Πώς θα ήταν ο Κρέοντας αν δεν είχε χάσει ποτέ την παιδικότητα του; Θα έκανε καριέρα μοντέλου η Ισμήνη μετά την απόκτηση του τίτλου Miss Θήβα 441 π.Χ.; Τι κρύβει η Ευρυδίκη σε μια βαλίτσα, που θα κάνει έξαλλο τον Κρέοντα; Γιατί ο Αίμονας στέκεται κάτω από το παραθύρι της Ιουλιέτας; Πόσο μπροστά βλέπει ο Τειρεσίας;… Οι απαντήσεις, θα δοθούν σε μία αρένα ρινγκ… Μάχη σώμα με σώμα οι ήρωες αυτής της παρωδίας εναλλάσσουν τους ρόλους τους επί σκηνής και από τραγικοί χαρακτήρες του αρχαίου δράματος, γίνονται οι φωνές του σήμερα και δηλώνουν δυνατά ότι… «μια Αντιγόνη δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο…» Και η ιδέα της;

Ηθοποιοί

Κωνσταντίνος Τζηλίνης
Στεφέλενα Κόνιαρη
Θοδωρής Κατσαρός
Στέλα Καπετάνιου
Ελένη Βρυώνη
Μέμος Ρούσσος
Σουέλεν Κωνσταντινίδου

Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κατσαρός
Φιλική Συμμετοχή (video acting): στο ρόλο του Δία ο Χάρης Ρώμας, στο ρόλο της Αθηνάς η Μαρία Γεωργιάδου, στο ρόλο του Πολυνείκη ο Δημήτρης Καμπόλης
Χορογραφίες - Κινησιολογία: Μίκα Στεφανάκη
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Αμουντζάς (Just Voice Studio)
Ενδυματολογία: Στέφη Κόνιαρη
Σκηνογραφία: W.T.F-ACT
Μουσική επιμέλεια - Σχεδιασμός φωτισμού: Κωνσταντίνος Τζηλίνης
Επιμέλεια δημιουργικού υλικού: Έφη Καρανικόλα (Up Productions)
Video παράστασης & Trailer: Manos Schetto (Up Productions)
Εκτέλεση παραγωγής: Εταιρία Θεάτρου W.T.F-ACT
Παραγωγή: 4 o’ clock Group

Video

Στοιχεία θεάτρου

Ιερά Οδός 44
Κεραμεικός
Τηλ. 210 3412313, 210 7651910