Ανθισμένες Μανόλιες

Κοινωνικό
από 17/6/2018 έως 25/6/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Ανθισμένες Μανόλιες - Θέατρο: Studio Μαυρομιχάλη

Σύντομη περιγραφή

Το πρώτο τμήμα του εργαστηρίου υποκριτικής που λειτουργεί στο Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζει τη δουλειά του και ανεβάζει το έργο Ανθισμένες Μανόλιες του Robert Harling. Μια παράσταση για τον ατσάλινο του χαρακτήρα των γυναικών του Νότου.

Αναλυτική περιγραφή

Πυροβολισμοί, περίεργοι σύζυγοι μπλεγμένοι σε ύποπτες ιστορίες, γάμοι σε τόνους του ροζ, σκυλιά με τσακισμένα νεύρα, δηλητηριώδεις ατάκες, αλλά και πολλή αγάπη. Όλα αυτά μπορούν να χωρέσουν σε ένα μικρό κομμωτήριο στη Λουιζιάνα, στο Νότο της Αμερικής, που είναι ο τόπος συνάντησης έξι πολύ διαφορετικών γυναικών.

Της πληθωρικής ιδιοκτήτριας Τρούβυ, της οποίας ο γάμος περνάει κρίση, της εκκεντρικής Γουίζερ, που έχει μια σχέση αγάπης - μίσους με την πλούσια χήρα Κλαιρ, της νεόφερτης και μυστηριώδους Ανέλ, της οικογενειάρχισσας Μαλύν και της κόρης της Σέλμπυ. Οι γυναίκες αυτές κοντράρονται, κουτσομπολεύουν, τσακώνονται, τα ξαναβρίσκουν, μα πάνω απ’ όλα αγαπιούνται και αλληλοστηρίζονται στις μεγάλες δυσκολίες της ζωής.

Οι γυναίκες της ιστορίας μπορεί να είναι ευαίσθητες και ντελικάτες όσο τα άνθη της μανόλιας, αλλά ταυτόχρονα είναι σκληρές και ανθεκτικές. Άλλωστε, ο αυθεντικός τίτλος του έργου Steel Magnolias χρησιμοποιείται ευρέως στην Αμερική για να δηλώσει το ατσάλινο του χαρακτήρα των γυναικών του Νότου.

-----------------------------------

Λίγα λόγια για τo συγγραφέα:

Ο Robert Harling, γεννήθηκε το 1951 στο Dothan, Alabama. Είναι ηθοποιός και συγγραφέας. Μετά τον θάνατο της αδελφής του Susan, το 1985 από διαβήτη, έγραψε μία σύντομη ιστορία την οποία μετέτρεψε σε θεατρικό έργο, το “Steel Magnolias” («Ανθισμένες Μανόλιες») που ανέβηκε στο Broadway. Εξαιτίας της μεγάλης του επιτυχίας, μεταφράστηκε σε δεκαεπτά γλώσσες. Ο ίδιος έγραψε και το σενάριο της κινηματογραφικής μεταφοράς του θεατρικού έργου το 1989.

Άλλα του έργα είναι: Soapdish (1991), The First Wives Club (1996), και Laws of Attraction (2004).

-----------------------------------

Λίγα λόγια για τo εργαστήριο υποκριτικής:

Για ένατη χρονιά λειτουργεί στο Studio Μαυρομιχάλη, το Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Φώτη Μακρή, της χορογράφου και ηθοποιού Στέλλας Κρούσκα, της ηθοποιού Κλεοπάτρας Τολόγκου και του ηθοποιού και σκηνογράφου, Διονύση Μανουσάκη.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να το γνωρίσουν λίγο καλύτερα. Μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις σωματικής έκφρασης και επικοινωνίας, αναλύσεις θεατρικών έργων και ρόλων, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε την τέχνη του Θεάτρου και ίσως να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Στο τέλος κάθε χρονιάς, γίνεται μια παρουσίαση της δουλειάς της ομάδας για τους φίλους μας και τους φίλους του θεάτρου μας. Τις προηγούμενες χρονιές στο πλαίσιο του εργαστηρίου έχουν παρουσιαστεί από τους συμμετέχοντες τα έργα: «Παιχνίδι της Σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο, «Η Τελετή» του Παύλου Μάτεση, «Αγγέλλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου, «Το καινούργιο σπίτι» του Κάρλο Γκολντόνι, «Γεύμα» της Λείας Βιτάλη, «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλη, «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρτ Τομά, «Άνοδος» σκηνική σύνθεση, «Ξενοδοχείο Παράδεισος» του Ζωρζ Φεντώ, «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και «Τρεις Αδελφές» του Αντόν Τσέχωφ.

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Φώτης Μακρής

Διάρκεια Εργαστηρίου: Οκτώβριος 2017 - Ιούνιος 2018

Διανομή

Τρούβυ: Ελπινίκη Νίνου, Μάρω Πανταζή
Ανέλ: Αλίκη Αργυριάδη, Βάσια Σινάνη
Κλαιρ: Μαρία Τσατσάκη
Σέλπμυ: Λυδία Γιαμπάνη, Θάλεια Φίλια
Μαλύν: Ελίνα Βλαχοκώστα, Θάλεια Παπαδοπούλου
Γουίζερ: Νάντια Γεωργιάδου, Σόνια Μαλιδέρου

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Στέλλα Κρούσκα
Κίνηση: Στέλλα Κρούσκα
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Μπενάκη
Βίντεο - Φωτογραφίες: Στέφανος Κοπανάκης
Στην αφίσα: "Audrey with Japanese Magnolias" της Ashley Longshore

Στοιχεία θεάτρου

Μαυρομιχάλη 134
Εξάρχεια
Τηλ. 210 6453330

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.2
Facebook: 4.8