Άννα Φρανκ - Το ημερολόγιο

Δράμα Κοινωνικό
από 11/11/2017 έως 29/4/2018
5 από 17 αξιολογήσεις
  (5,0 / 5,0) από 1 κριτική
Ιωαννα  
4 Φεβρουαρίου 2018
Πραγματικά ηταν μια εξαιρετική παρασταση με δυνατές ερμηνείες απο όλους τους ηθοποιούς και άψογη σκηνοθεσία. Μας καθήλωσε σε όλη τη διάρκεια.
Αυτο που δεν μου άρεσε αν και δεν εχει τοσο μεγάλη σημασία ηταν οι καρέκλες του θεάτρου.
Παράσταση: Άννα Φρανκ - Το ημερολόγιο - Θέατρο: Χυτήριο

Σύντομη περιγραφή

Αθώο, τρυφερό, αληθινό, αντιναζιστικό, λυρικό, ειλικρινές, μοναδικό, ιστορικό, γεμάτο ομορφιά εκείνο το ημερολόγιο που στα χέρια ενός κοριτσιού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο του ζόφου, έγινε σύμβολο αληθινής ελευθερίας.

Η παράσταση έχει προταθεί με δύο υποψηφιότητες στην Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης για τα Κορφιάτικα θεατρικά βραβεία 2018: 1. Υποψήφια Καλύτερη θεατρική παράσταση (Παραγωγή) «Μίνωας Βολανάκης» και 2. Υποψήφια για βραβείο Νέου - Νέας Ηθοποιού η Κωνσταντίνα Δαούτη που υποδύεται την ‘Αννα Φράνκ.

Αναλυτική περιγραφή

«… Πόσο υπέροχο είναι που κανένας δεν χρειάζεται να περιμένει ούτε μία στιγμή πριν αρχίσει να βελτιώνει τον κόσμο…» έγραφε η Άννα Φρανκ στο ημερολόγιο της.....

Αλήθεια πόση αισιοδοξία και αγάπη για την ζωή και τους ανθρώπους μπορεί να κρύβει μια τέτοια φράση... γραμμένη λίγο πριν η ναζιστική θηριωδία βάλει τέλος στη ζωή μιας έφηβης και χιλιάδων νέων που θα ήθελαν και θα μπορούσαν πραγματικά να αλλάξουν τον κόσμο.

Η Άννα Φρανκ δε σταμάτησε ποτέ να μιλά στις καρδιές των εφήβων, του κόσμου όλου, να επικοινωνεί και να ονειρεύεται, ακόμα και όταν η ναζιστική θηριωδία έβαλε τέλος στη ζωή της.

Τη μοναδική σφραγίδα αυτού του υπέροχου κοριτσιού, όπως και καθενός παιδιού στην ανθρωπότητα, παρουσιάζει το θέατρο Χυτήριο, τη θεατρική περίοδο 2017-2018, σε μια συγκινητική απόδοση αλλά και τρυφερή σκηνοθετική προσέγγιση της Βάσιας Παναγοπούλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηθοποιός προσεγγίζει το ειλικρινές, ποιητικό κείμενο της Άννας Φρανκ, μιας και είναι ένα από τα βιβλία που άλλαξαν και το δικό της κόσμο, όπως χιλιάδων νέων, δεκαετίες τώρα σε όλο το πλανήτη.

Αυτή τη φορά και ως σκηνοθέτης, φωτίζει όχι μόνο την ψυχολογία της ηρωίδας και των πρωταγωνιστικών χαρακτήρων, αλλά και την ιστορική συγκυρία, αναπαριστά την εποχή, παρακινεί σε ομορφιά και αισιοδοξία και επιχειρεί αντιστοιχίες με το σήμερα, έχοντας πάντα σεβασμό στις κρυστάλλινες ευαισθησίες της ψυχολογίας των εφήβων, που όπως η Άννα Φρανκ έγραφε «Δεν σκέφτονται όλη αυτή τη δυστυχία, αλλά την ομορφιά που ακόμα μένει». 

Ηθοποιοί

Φανή Γέμτου
Γιάννης Μπουραζάνας
Δημήτρης Μάριζας
Τέτα Καμπουρέλη
Κατερίνα Καρατζοπούλου
Άρης Αντωνόπουλος
Μαρτίνα Δημοπούλου
Κωνσταντίνα Δαούτη
Αλμπέρτο Εσκενάζη

Συντελεστές

Μετάφραση: Βάσια Παναγοπούλου
Απόδοση: Βάσια Παναγοπούλου, Δημήτρης Μοθωναίος
Σκηνοθεσία: Βάσια Παναγοπούλου
Σκηνικά: Πάνος Πετρίδης
Χορογραφία: Σοφία Τρανά
Κοστούμια: Εβελιν Σιούπη
Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος
Φωτισμοί: Ολυμπία Μυτηλιναίου
Ειδική Συνεργάτης (σκηνοθεσία & οργάνωση παραγωγής): Χαρά Τσιώλη
Φωτογράφιση παράστασης: Θωμάς Χρυσοχοίδης
Φωτογραφίες παράστασης: photolifez
Κομμώσεις: Teta Beauty Salon
Μακιγιάζ: Κυριάκος Κωνσταντινίδης για την Golden Rose -
LONDESSA S.A.
Προιόντα Μακιγιάζ: GOLDEN ROSE GREECE της εταιρείας LONDESSA S.A.
Παραγωγή: Χυτήριο Σημείο Πολιτισμού – Σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς & ΘΕΑΤΡΟΚΙΝΗΜΑ

Στοιχεία θεάτρου

Ιερά Οδός 44
Κεραμεικός
Τηλ. 210 3412313, 210 7651910