Αναπαραστάσεις

Μουσικοθεατρικό
από 29/6/2017 έως 30/6/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Αναπαραστάσεις - Θέατρο: Εθνική Λυρική Σκηνή

Αναλυτική περιγραφή

Στο πλαίσιο των Ημερών Μουσικού Θεάτρου 2017, στις 29 και 30 Ιουνίου, θα παρουσιαστούν τρία εμβληματικά έργα του Γιάννη Χρήστου, Η κυρία με τη στρυχνίνη, Αναπαράστασις Ι: Ο βαρύτονος, Αναπαράστασις ΙΙΙ: Ο πιανίστας, σε μουσική διεύθυνση Βλαδίμηρου Συμεωνίδη και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη.

Η παρουσίαση των τριών εμβληματικών έργων της ελληνικής μουσικοθεατρικής παραγωγής. στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος με τίτλο "Αναπαραστάσεις", στοχεύει να αναδείξει το εύρος της εκφραστικής δυναμικής του Γιάννη Χρήστου, καθώς και τη δύναμη της υποβολής που ασκούν στο θεατή.

Πρόκειται για την παράσταση με την οποία άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της στο κοινό η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, τον Ιούνιο του 2016, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και η οποία επιστρέφει στο πλαίσιο των Ημερών Μουσικού Θεάτρου, με την προσθήκη ενός ακόμα έργου του Γιάννη Χρήστου.

Τα έργα του Γιάννη Χρήστου παρουσιάζονται με τη συμμετοχή του συνόλου σύγχρονης μουσικής dissonArt ensemble και τη σύμπραξη της Αθηναϊκής Ορχήστρας Νέων ΑΣΟΝ, υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, Αλέξανδρος Ευκλείδης.

Ηθοποιοί

Ακύλλας Καραζήσης
Γκρέτα Παπά
Άρης Σερβετάλης
Κώστας Κουτσολέλος
Παναγιώτης Εξαρχέας
Γιώργος Κισσανδράκης
Αλέξης Ζερβάνος

Συντελεστές

Μουσική διεύθυνση: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης
Κινησιολογία: Ίρις Νικολάου
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Στοιχεία θεάτρου

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Συγγρού 364
Καλλιθέα
Τηλ. 216 8091000