Άμλετ vs Τέλμα

Διασκευή
από 30/9/2017 έως 17/12/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Άμλετ vs Τέλμα - Θέατρο: Διέλευσις

Αναλυτική περιγραφή

Για δεύτερη χρονιά θα παρακολουθήσουμε στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις» το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα William Shakespeare. Άμλετ vs Τέλμα, ξανά, από το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου έως 17 την Κυριακή Δεκεμβρίου.

Ο Άμλετ (ο αναγραμματισμός του είναι τέλμα), πάντα επίκαιρο έργο, είναι αυτός που τολμά να τα βάλει με το κατεστημένο, τόσο εντός του ιδίου όσο και εντός της κοινωνίας, προκειμένου να ακολουθήσει μία πορεία κατάκτησης της ελευθερίας του.

Η υπόθεση του έργου είναι μία αλληγορία του υπαρξιακού αδιεξόδου αλλά και των πιθανών λύσεων και επιλογών που μπορεί να οδηγήσουν στην έξοδο από αυτό.

Με έναν μινιμαλιστικό και πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης, που όμως δεν θίγει την αρτιότητα της μυθοπλασίας και την συνέπεια του συγγραφικού λόγου, ο θεατής μπορεί να επικεντρωθεί στην ουσία του μύθου, χωρίς να αποσπάται από αυτήν από εξωτερικούς παράγοντες ή στοιχεία που απομακρύνουν από το βασικό νοηματικό του άξονα.

Με τη βοήθεια του Άγγλου σαιξπηρολόγου Martin Lings και τις καίριες παρεμβάσεις του, το έργο εκτυλίσσεται σε μία παραλληλότητα παρουσίασής του και συγχρόνως ερμηνείας των βασικών αρχετύπων του μύθου.

Ηθοποιοί

Γιάννης Μπόγρης
Φωκίων Ζαρίκος
Μαρία Μαλλούχου
Αυγή Φαρόγιαννη
Μάρκος Ζωίδης

Συντελεστές

Συγγραφέας: William Shakespeare
Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Στοιχεία θεάτρου

Λέσβου 15 & Πόρου
Κυψέλη
Τηλ. 210 8613739