Αμφιβολία

Δράμα Κοινωνικό
από 7/2/2018 έως 29/4/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Αμφιβολία - Θέατρο: Ροές

Σύντομη περιγραφή

Η Αμφιβολία, του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ, που έγινε ταινία το 2008 με την Μέριλ Στριπ και τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν με 44 υποψηφιότητες για βραβεία ανεβαίνει στο θέατρο Ροές. Θέμα της είναι οι αμφιβολίες, αλλά και οι λανθασμένες ή σωστές βεβαιότητες των ηρώων, με αφορμή την πιθανολογούμενη σεξουαλική παρενόχληση ενός εφήβου από τον ιερέα δάσκαλό του.

Αναλυτική περιγραφή

Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα θρησκευτικό σχολείο. Ένας χαρισματικός ιερέας, ο Πατέρας Φλυν, προσπαθεί να εκσυγχρονίσει τις αυστηρές δομές του σχολείου τις οποίες υπερασπίζεται σθεναρά η αυστηρή διευθύντρια του σχολείου Αδελφή Αλούσιους Μποβιέ.

Όταν εκείνη θα ανακαλύψει ότι ο ιερέας δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε ένα νεαρό απομονωμένο αγόρι, θα ηγηθεί μιας προσωπικής σταυροφορίας εναντίον του ιερέα με σκοπό να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τον εκδιώξει από το σχολείο.

Υφιστάμενη του ιερέα, χωρίς ισχυρές αποδείξεις και στηριγμένη μόνο στην δική της ηθική βεβαιότητα, θα βάλει σε κίνδυνο την θέση του ιερέα, το μέλλον του μαθητή αλλά και την συνοχή της κοινωνίας του σχολείου.

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ (2005) θεατρικό κείμενο του Τζον Πάτρικ Σάνλει "Αμφιβολία" παρουσιάζει η εταιρεία Λυκόφως έως τις 29 Απριλίου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη. Πρωταγωνιστούν η Ρούλα Πατεράκη, ο Νίκος Κουρής, η Λίλα Μπακλέση και η Πηνελόπη Μαρκοπούλου.

Ηθοποιοί

Ρούλα Πατεράκη
Νίκος Κουρής
Λίλα Μπακλέση
Πηνελόπη Μαρκοπούλου

Συντελεστές

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Κοστούμια: Απόλλων Παπαθεοχάρης
Βίντεο: Απόλλων Παπαθεοχάρης, Ραμόν Μαλαπέτσας
Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Μακιγιάζ: Παντελής Τουτουντζής
Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Παπουτσή
Βοηθός σκηνογράφου: Σωτήρης Μήτσουλας
Φωτογραφίες: Έφη Γούση
Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Βοηθός παραγωγής: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη
Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Video

Στοιχεία θεάτρου

Ιάκχου 16
Γκάζι
Τηλ. 210 3474312