Αγγέλα

Δράμα
από 26/1/2018 έως 1/4/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Αγγέλα - Θέατρο: Cartel τεχνοχώρος

Σύντομη περιγραφή

«Αγγέλα» στον Τεχνοχώρο Cartel. Μια μυστηριώδης αυτοκτονία... Ποιος ευθύνεται; Όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν μιλάει. Όλοι φοβούνται. Όσο προχωράει η ιστορία, ένας, ένας και μία, μία μετρούν τις απώλειές τους. Οι ηθοποιοί καλούνται ως οκτώ νέοι άνθρωποι όπως και οι ρόλοι, να συνδιαλεχθούν με θέματα τη Γυναίκα, τον Έρωτα, την Ανεργία, τη Φτώχια, τη Μετανάστευση, το Δίκιο.

Αναλυτική περιγραφή

Στα τέλη της δεκαετίας του 50’ η οικονομία της χώρας στηρίζεται κυρίως στην οικοδομή και η Αθήνα έχει ξεκινήσει να παίρνει τη μορφή με τις ψηλές πολυκατοικίες που ξέρουμε σήμερα. Δουλειές δεν υπάρχουν και όποιος θέλει να εργαστεί πρέπει να αναζητήσει την τύχη του στην πρωτεύουσα ή στο εξωτερικό.

Η Αγγέλα είναι ένα φτωχό, ορφανό κορίτσι που πιάνει δουλειά ως υπηρέτρια, παίρνοντας τη θέση ενός άλλου κοριτσιού που αυτοκτόνησε.

Όταν θα γνωρίσει τον αδερφό του κοριτσιού, οι δυό τους ενώνονται για να ανακαλύψουν τις πραγματικές αιτίες της μυστηριώδους αυτοκτονίας.

Η Αγγέλα έχει κι αυτή πλέον κάτι να χάσει, τον αγαπημένο της. Τι θα κάνει; Θα συνεχίσει να χτυπάει το άδικο ή θα κάνει πίσω για να αποφύγει τις δικές της απώλειες;

Η Αγγέλα είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας. Γράφτηκε στη Μόσχα το 1957 και παίχτηκε τον επόμενο χρόνο στο θέατρο Βαχτάνγκοφ. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο θέατρο Τέχνης το 1964. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες κι έχει παιχτεί σε πολλά θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ηθοποιοί

Ναζίκ Αϊδινιάν
Άρτεμις Γρύμπλα
Λήδα Κουτσοδασκάλου
Νεφέλη Μαϊστράλη
Αγγελική Μαρίνου
Δημοσθένης Ξυλαρδιστός
Πέτρος Σκαρμέας
Θάνος Χρόνης

Συντελεστές

Έργο: Γιώργος Σεβαστίκογλου
Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Σουρρή
Σκηνικά - Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
Κίνηση: Αγγέλα Πατσέλη
Μουσική: Βασίλης Κουτσιλιέρης
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Εκτέλεση παραγωγής: Φαίη Τζήμα

Στοιχεία θεάτρου

Μικέλη 4 & Αγίας Άννης
Βοτανικός
Τηλ. 693 9898258

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.1
Facebook: 4.7