Αγγέλα

Κοινωνικό
από 14/10/2017 έως 24/3/2018
  (3,0 / 5,0) από 1 κριτική
Αιμιλια  
2 Μαρτίου 2018
Ωραιο κειμενο. Συμπαθητικη δουλεια. Μου αρεσε πολυ η μουσικη επενδυση.
Αβολα καθισματα.
Αγγέλα

Σύντομη περιγραφή

Ένα βίαιο παραμύθι ενηλικίωσης, ξετυλίγεται ανάμεσα στις αντιθέσεις... Όνειρα που συνθλίβονται στην πραγματικότητα... αλήθειες που βυθίζονται στα ψέματα... κραυγές που πνίγονται στη σιωπή, μνήμες που παρασύρονται στη λήθη... και μια αναγκαία αντίσταση που παλεύει με την υποταγή... Μέσα από την πορεία για την ανακάλυψη της αλήθειας, το έργο παρακολουθεί και αναδεικνύει την ηθική και ψυχική δοκιμασία των ηρώων, που διεκδικούν απεγνωσμένα το δικαίωμα τους για μια καλύτερη ζωή...

Αναλυτική περιγραφή

Αγγέλα, η παράσταση που συγκίνησε κοινό και κριτικούς, από τις 14 Οκτωβρίου για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Altera Pars, ανανεωμένη, δυναμική και πάντοτε επίκαιρη.
Η Αγγέλα ένα ορφανό κορίτσι έρχεται από το χωριό της στο “μεγάλο κόσμο” της πρωτεύουσας αναζητώντας δουλειά, εκεί αντικαθιστά μια υπηρέτρια που έχει αυτοκτονήσει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Στον σκοτεινό και περίπλοκο αυτό κόσμο θα συναντήσει τις άλλες υπηρέτριες, θα αφουγκραστεί τους καημούς τους, θα ανακαλύψει τα μυστικά τους, θ' αποκτήσει φίλους κι εχθρούς.
Πολύ σύντομα όμως, ο ερχομός του Λάμπρου, αδερφού της προκατόχου της, θα ανατρέψει κάθε ισορροπία, όταν η αγωνιώδης αναζήτησή του για τους πραγματικούς λόγους της αυτοκτονίας θα φέρει όλους τους ήρωες αντιμέτωπους με τα ηθικά τους διλήμματα και θα τους αναγκάσει να “πάρουν θέση”.
Αγγέλα και Λάμπρος μοιραία εμπλέκονται σ' ένα επικίνδυνο, αλλά και γοητευτικό ταξίδι προς την αλήθεια τον έρωτα και τη ζωή, ένα ταξίδι που αποδεικνύεται εξίσου επώδυνο και ανατρεπτικό με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ίδιους αλλά και όσους τους περιτριγυρίζουν...

Ηθοποιοί

Αγγελική Κοντού
Παύλος Εμμανουηλίδης
Πέτρος Νάκος
Έλενα Καστανά
Στέλλα Κωνσταντάτου
Μελανία Μπαλτσίδου
Κυριακή Στούρου
Γιάννης Ανδρουλακάκης
Θάνος Κώτσης

Συντελεστές

Κείμενο: Γιώργος Σεβαστίκογλου
Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος
Σκηνικά: Altera Pars
Επιμέλεια σκηνικού: Σάββας Πασχαλίδης
Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά
Πρωτότυπη μουσική της παράστασης: Ελένη Λομβάρδου
Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος
Επιμέλεια κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα
Μουσική επιμέλεια: Πέτρος Νάκος, Αγγελική Κοντού
Κατασκευή αξεσουάρ: Μελανία Μπαλτσίδου
Παραγωγή: Altera Pars

Video

Στοιχεία θεάτρου

Μεγ. Αλεξάνδρου 123
Κεραμεικός
Τηλ. 210 3410011

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.2
Facebook: 4.5