Χαρτοπόλεμος στο θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

- Μια συγκλονιστική παράσταση -

Παρακολουθήσαμε την πρεμιέρα της παράστασης "Χαρτοπόλεμος" στο θέατρο "Ιλίσια Βολανάκης". Πρόκειται για ένα κωμικοτραγικό θρίλερ που σκηνοθετεί ο Γίωργος Παλούμπης και  πραγματεύεται τα αδιέξοδα και τις "δολοφονικές" συγκρούσεις της αποδομημένης νεοελληνικής οικογένειας, με φόντο το εξίσου διαλυμένο νεοελληνικό κράτος.

Χαρτοπόλεμος

Αν μας ζητούσαν να περιγράψουμε την παράσταση με μια λέξη, αυτή θα ήταν: Συγκλονιστική. Ξεχνάς ότι παρακολουθείς μια θεατρική παράσταση και γίνεσαι μέρος της (ζοφερής) καθημερινότητας μιας Αθηναϊκής οικογένειας που αντιμετωπίζει μια πληθώρα προβλημάτων στη σύγχρονη Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Χαρτοπόλεμος

Χαρτοπόλεμος

Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών είναι άψογες και η σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, αλλά και τα κείμενα, σκιαγραφούν μια οικογένεια της διπλανής πόρτας, της οποίας οποιοσδήποτε από εμάς θα μπορούσε να είναι μέλος. Οι διάλογοι πλήρως ισορροπημένοι: άλλοτε έντονοι και φορτισμένοι προβάλλουν βαθιά ριζωμένα οικογενειακά προβλήματα και άλλοτε ανάλαφροι αποσυμπιέζουν τη βαριά ατμόσφαιρα.

Χαρτοπόλεμος

Συνολικά, πρόκειται για μια παράσταση που προκαλεί κοινωνικό προβληματισμό και μας υπενθυμίζει ότι πίσω από κλειστές πόρτες, ο κάθε άνθρωπος ζει το προσωπικό του δράμα που πολλές φορές οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές.

Χαρτοπόλεμος

Λίγα λόγια για το έργο

Σε ένα υποθηκευμένο σπίτι, ένα σύγχρονο "Βυσσινόκηπο", πέντε ήρωες, τρία αδέλφια, μία κοπέλα και ένας πωλητής, όλοι εκπρόσωποι της αντιηρωικής γενιάς των τριαντάρηδων στην Αθήνα της κρίσης, κρίνονται, συγκρούονται, αλληλοαγαπιούνται και αλληλοκατασπαράζονται.

Σε μια μόνο μέρα παιδικά και ενήλικα τραύματα χρόνων βγαίνουν στην επιφάνεια. Η προσπάθεια για επιβίωση -οικονομική αλλά και συναισθηματική- οδηγεί στα άκρα με αναπάντεχη κατάληξη….

Ένα σύγχρονο θρίλερ που θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί στην διπλανή μας πόρτα….

Στην παράσταση παίζουν 5 νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί οι: Γιωργής Τσουρής, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Ρωμνιός, Παύλος Πιέρρος, Φοίβος Ριμένας.

 

Κριτική της παράστασης Χαρτοπόλεμος στο θέατρο Ιλίσια Βολανάκης