10 χρόνια Studio Μαυρομιχάλη

- Ποιες παραστάσεις θα δούμε τη σεζόν 2018 - 2019 -

Περίοδος 2018 - 2019

10 χρόνια studio Μαυρομιχάλη

 

«Nordost» του Τόρστεν Μπουχστάινερ

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 6 Οκτωβρίου 2018

 

 «Ο Εχθρός του Λαού» του Ερρίκου Ίψεν

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 8 Δεκεμβρίου 2018

 

«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου

Για τέταρτη χρονιά. Πρεμιέρα 19 Οκτωβρίου 2018
 

 

Ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» γιορτάζοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας του studio Μαυρομιχάλη, παρουσιάζει την παράσταση «Nordost» σε σκηνοθεσία Στέλλας Κρούσκα, το αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν «Ο Εχθρός του Λαού», σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και για τέταρτη χρονιά το το εμβληματικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου, «Το Κιβώτιο» σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.

 


 

«Nordost» του Τόρστεν Μπουχστάινερ

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 6 Οκτωβρίου

 

Studio Μαυρομιχαλη παραστάσεις 2018-2019

 

Μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Τόρστεν Μπουχστάινερ και σε πραγματικές μαρτυρίες από τα γεγονότα που συνέβησαν το 2002 στο θέατρο Ντουμπρόβκα στη Μόσχα. Στις 23 Οκτωβρίου 2002, 42 Τσετσένοι εισέβαλαν στο θέατρο Ντουμπρόβκα στη Μόσχα. Διέκοψαν την παράσταση του μιούζικαλ «Νορντόστ» και κράτησαν ως ομήρους 850 άτομα. Το αίτημα τους ήταν να αποχωρήσουν τα ρώσικα στρατεύματα από την Τσετσενία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 


 

«Ο Εχθρός του Λαού» του Ερρίκου Ίψεν

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 8 Δεκεμβρίου

 

Studio Μαυρομιχαλη παραστάσεις 2018-2019

 

Ο Ίψεν με το έργο του αυτό, όχι μόνο αμφισβητεί την ηθική και πνευματική ικανότητα της πλειονότητας του λαού να κρίνει πολιτικά, να επιλέγει και να αποφασίζει ώριμα, αλλά αποδεικνύει περίτρανα και την αντιφατική συμπεριφορά του «μικροαστού», ο οποίος αμυνόμενος, υπερασπίζεται το πλειοψηφικό σύστημα την ίδια στιγμή που συμφωνεί ότι η πλειονότητα του λαού είναι βλάκες. Εξαγόμενο συμπέρασμα: μας κυβερνούν οι αποφάσεις της πλειονότητας ενός λαού που πιστεύει ότι η πλειονότητά του είναι βλάκες!

Ο Ίψεν όμως προχωράει ακόμα περισσότερο τη σκέψη του. Στον «Έχθρό του Λαού» δεν υπονομεύει μόνο το πλειοψηφικό σύστημα της δημοκρατίας, αλλά στοχάζεται και πάνω στις προϋποθέσεις και τις συνθήκες μέσα από τις οποίες ένας λαός -ή καλύτερα η πλειονότητα του λαού- μπορεί να μορφωθεί και να ωριμάσει πνευματικά, ιστορικά, κοινωνικά, πολιτικά, ώστε με τις επιλογές του να μην διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 


 

«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου

Για τέταρτη χρονιά

Πρεμιέρα 19 Οκτωβρίου

 

Studio Μαυρομιχαλη παραστάσεις 2018-2019

 

«Το Κιβώτιο», το εμβληματικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται σε μορφή θεατρικού μονολόγου, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 26 Νοεμβρίου 2015 και παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία για τρία χρόνια. Εκτός της Αθήνας, παίχτηκε και σε 28 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, στις 27 Οκτωβρίου 2017, παρουσιάστηκε στη Πάφο της Κύπρου, στα πλαίσια τη πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ