Ράφτης κυριών σε περιοδεία το Σεπτέμβριο

- σε Φεστιβάλ της Αττικής και όχι μόνο! -

Η σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων «ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ» του Ζωρζ Φεντώ», η μεγάλη καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία του Από Μηχανής Θεάτρου, με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, συνεχίζει την περιοδεία της τον Σεπτέμβριο σε Φεστιβάλ της Αττικής και όχι μόνο!

Στο έργο Ράφτης κυριών η φάρσα βρίσκει την πιο απολαυστική εκδοχή της. Γραμμένο στα τέλη του 19ου αιώνα αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα και συνεχίζει από τότε τη λαμπρή του διαδρομή φτάνοντας μέχρι και σήμερα να καυτηριάζει με τόλμη και απίστευτο χιούμορ, συμπεριφορές και καταστάσεις που επιστρέφουν ξανά και ξανά. 

 

Ράφτης κυριών σε περιοδεία το Σεπτέμβριο

 

Ταχύς ρυθμός, ανατροπές, κοφτερές ατάκες, συνθέτουν ένα σύμπαν πικάντικο και κωμικό προσφέροντας μας άφθονο γέλιο. 

 

Το κλασσικό σκηνικό περιβάλλον της φάρσας με τις πόρτες έχει την τιμητική του. Η χρήση της πόρτας δεν αποκτάει μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα αλλά και δραματουργικό: το άνοιγμα ή το κλείσιμο της σηματοδοτεί όχι απλώς την είσοδο ή την έξοδο από το χώρο αλλά συνάμα την είσοδο ή την έξοδο στο γέλιο, την έκπληξη, την ανατροπή, την έκθεση, την αγωνία, την προσδοκία των ηρώων. Το σκηνικό αυτό «πολυεργαλείο» χρησιμοποιείται με ευφάνταστους τρόπους για να μετατραπεί τελικά σε έναν άλλου είδους καθρέφτη που αντανακλά ξεκαρδιστικά τη ψυχική διάθεση των ηρώων. 

Κι αν στο Ράφτη κυριών τα πρόσωπα και τα κοστούμια αλλάζουν, ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί ότι και η δική μας εποχή δεν χαρακτηρίστηκε από εκείνον τον επιφανειακό καθωσπρεπισμό που τόσο εύστοχα και αστεία καυτηριάζει ο Ζωρζ Φεντώ με το έργο του;

 

Ράφτης κυριών σε περιοδεία το Σεπτέμβριο


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 21:00

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΘΕΑΤΡΟ Β. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 

ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 21:00

ΡΕΝ ΤΗΣ, ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 21:00

ΧΑΛ ΚΙΔΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΗ

 

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 21:00

ΓΑΛ ΑΤΣΙ, ΑΛΣΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 21:00

ΣΑΛΑ ΜΙΝΑ, ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

ΤΡΙΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 21:00

ΠΕΤΡ ΟΥΠΟΛΗ, ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

 

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 21:00

ΝΙΚ ΑΙΑ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 & ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 21:00

ΗΡΑ ΚΛΕΙΟ Κ ΡΗΤΗΣ, ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ