Ο Δαίμονας Της Λογικής Του

- Μια πρωτοποριακή παράσταση -

Στο ζεστό χώρο του Λύχνου Τέχνης & Πολιτισμού παρακολουθήσαμε την παράσταση "Ο Δαίμονας Της Λογικής Του". Η παράσταση πραγματεύεται με μεγάλη επιτυχία τον τρόπο, με τον οποίο τα παιχνίδια - "Δαίμονες" της λογικής και του μυαλού μας, μπορούν να επηρεάσουν και να καθορίσουν  εν τέλει τις ζωές μας, καθώς και τις ζωές των γύρω μας. Προβάλλοντας δίπολα όπως φώς - σκοτάδι, λογική - παράλογο, φυσικό - μεταφυσικό, επιστήμη - θρησκεία, αναδεικνύονται τα διλήμματα που δημιουργούν οι "Δαίμονες της λογικής".

Ο Δαίμονας Της Λογικής Του

Τα κείμενα του ταλαντούχου Θωμά Αντωνάτου είναι πρωτότυπα και γλαφυρά, με εναλλαγές στιγμών έντασης και (φαινομενικής) ηρεμίας, κρατώντας τον θεατή καθηλωμένο σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Οι εξαιρετικές και ανεπιτήδευτες ερμηνείες όλων των ηθοποιών, σε συνδυασμό με την προσεγμένη σκηνοθεσία και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, βάζουν τον θεατή αμέσως στο μυστηριακό κλίμα της υπόθεσης.

Ο Δαίμονας Της Λογικής Του

Συνολικά, πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη παράσταση που καταπιάνεται με ένα πρωτότυπο και πρωτοποριακό θέμα. Ο Δαίμονας Της Λογικής Του. Ο Δαίμονας της λογικής μας; Τα παιχνίδια του μυαλού αποκαλύπτονται στο Λύχνο Τέχνης & Πολιτισμού.

Ο Δαίμονας Της Λογικής Του

 

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο διαδραματίζεται σε δύο δωμάτια, μια εποχή, όπου τα πράγματα, έμοιαζαν πιο απλά στο φώς, άλλα έκρυβαν πολλά στο σκοτάδι τους. Ο Λούσιαν Μπλέικ, ένας νέος, μεγαλωμένος, μόνο από την αυστηρή και καθολική μητέρα του Μαλίντα , εμφανίζει μια δαιμονική, ψυχοσωματικά ακραία συμπεριφορά, που παραπέμπει στο φαινόμενο του δαιμονισμού. Η Μαλίντα, αντίθετα με τα πιστεύω της, θα εμπιστευτεί τον γιό της σε έναν, ιδιαίτερο, ψυχίατρο, που ειδικεύεται σε τέτοιες περιπτώσεις, τον Βίκτωρ Μπλάντγουορθ. Ο Βίκτωρ κρύβει την αλήθεια του, καλά μέσα στα σκοτάδια του. Η Μαλίντα, αναζητάει τον έλεγχο και την πίστη. Ο Λούσιαν , ορίζει το παιχνίδι. Οι τρείς τους θα αναπτύξουν σχέσεις ελέγχου, αντίθεσης και εκδίκησης.

Το έργο ακροβατεί μεταξύ λογικού και παράλογου. Φυσικού και μεταφυσικού. Θεού και ανθρώπου. Ένα ψυχολογικό Θρίλερ για έναν δαίμονα που δεν ησυχάζει ποτέ όσο σκεφτόμαστε αλλά πάντα κάποιος τον αναζητεί. Μήπως θα τον αναζητούσες και εσύ;

 

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης