Μαθήματα υποκριτική με τον Δημήτρη Λάλο

- στο Tempus Verum Εν Αθήναις -

 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ

 

Το μάθημα αυτο απευθύνεται σε επαγγελματίες, σπουδαστές και τελειόφοιτους δραματικών σχολών που ενδιαφέρονται να αφοσιωθούν και να ερευνήσουν σε βάθος την υποκριτκή τέχνη.

Η διάρκεια θα είναι ένα ακαδημαικό έτος και θα χωριστεί σε τρία στάδια:

  • Στο 1ο στάδιο θα αναπτύξουμε την αντοχή και την φυσική κατάσταση που απαιτείται να έχει ο συγχρονος ηθοποιός του θεάτρου ενώ ταυτόχρονα θα διευκρινίσουμε τις προθέσεις μας θέτοντας τους στόχους ως ομάδα αλλα και ο καθένας ξεχωριστά.
  • Στο 2ο στάδιο θα μελετήσουμε τις βασικές αρχές τις υποκριτικής όπως αυτές παρουσιάζονται μεχρι τον 21ο αιώνα . Μέσω του αυτοσχεδιασμού θα αναπτύξουμε , θα δυναμώσουμε και θα επαναπροσδιορίσουμε τα εκφραστικά μας μέσα χρησιμοποιώντας ακόμα και την κινηματογραφική κάμερα.
  • Στο 3ο στάδιο ο βασικός πυρήνας του εργαστηρίου θα αναλάβει ενα κείμενο και σε ερευνητικό επίπεδο θα το παρουσιάσει στο θέατρο TempusVerum-ΕνΑθήναις.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες ενω η επιλογή θα γίνει μέσω ακρόασης.

Το μάθημα αυτό απαιτεί καλή φυσική κατάσταση.

«Ο διεθνώς αποδεκτός ορισμός της έρευνας με βάση το εγχειρίδιο Frascati είναι: "Έρευνα και πειραματική ανάπτυξη συνιστά η δημιουργική εργασία που επιτελείται σε συστηματική βάση ούτως ώστε να αυξηθεί το επίπεδο της γνώσης, όπου συμπεριλαμβάνεται η γνώση του ανθρώπου, του πολιτισμού και της κοινωνίας και η χρήση αυτού του αποθέματος γνώσης για την εκπόνηση νέων εφαρμογών". Κατά συνέπεια, οι ερευνητές περιγράφονται ως: "Επαγγελματίες που καταγίνονται με τη σύλληψη της ιδέας ή τη δημιουργία νέας γνώσης, προϊόντων, διαδικασιών μεθόδων και συστημάτων και τη διαχείριση των αντιστοίχων έργων».

 

Τοποθεσία: Θέατρο TempusVerum – Eν Αθήναις ( Ιάκχου 19 , Γκάζι )

Ημερομηνία: 14/10/17-30/6/18 κάθε Σάββατο 12:00-17:00

Πληροφορίες - αιτήσεις: Αιτήσεις με βιογραφικό σημείωμα: tempusverum@gmail.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6943110214

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 8/10/17

Εγγραφή: 20€

Κόστος συμμετοχής: 880€ εξόφληση σε 4 δόσεις

 


ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

 

Το μάθημα απευθύνεται σε όποιον θέλει να ασκηθεί στην υποκριτκή τέχνη , να κρατάει τον εαυτό του και τα εφραστικά του μέσα σε εγρήγορση και σε όσους δεν εχουν πολυ χρόνο για να δεσμευτούν σε ένα κύκλο μαθημάτων μεγαλύτερης διάρκειας.

Ο συγκεκριμένος κύκλος θα διεξαχθεί σε μορφή «drop in» (ελεύθερη συμμετοχή) όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθούν το συγκεκριμμένο μάθημα ανάλογα με το πρόγραμμα τους .

Το μάθημα θα περιλαμβάνει :

  • Σωματική εκγύμναση
  • Βασική ανάπτυξη συναισθημάυων
  • Ατομικοι και ομαδικοί αυτοσχεδιασμοί

 

Τοποθεσία: Θέατρο TempusVerum – Eν Αθήναις ( Ιάκχου 19 , Γκάζι )

Ημερομηνία: 15/10/17-30/6/18 κάθε Κυριακή 14:00-17:00

Πληροφορίες - αιτήσεις: Αιτήσεις με βιογραφικό σημείωμα: tempusverum@gmail.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6943110214

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 8/10/17

Εγγραφή: 20€

Κόστος συμμετοχής: 10€ / μάθημα